Almelo – De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks half twee een melding dat er een schietincident had plaatsgevonden aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. Door het goede signalement wat er bekend was van de vluchtauto en de daders heeft de politie kort daarop drie personen aangehouden in Albergen. Omdat er sprake was van bedreiging met o.a. een vuurwapen heeft de politie volgens een procedure de drie verdachten de auto uit gepraat. Na controle van de auto werd er een vuurwapen aangetroffen in de auto.

Uit onderzoek van de politie en het verhoor van het 18-jarige slachtoffer is gebleken dat er niet daadwerkelijk is geschoten. Wel het slachtoffer met een vuurwapen en een ander voorwerp zijn bedreigd. De drie verdachten, allen 21 jaar en afkomstig uit Hengelo en Enschede, zijn in afwachting van het onderzoek overgebracht naar het arrestantencomplex van de politie in Borne. De politie is bezig met een onderzoek naar de bedreiging en het feit dat de drie in het bezit waren van een vuurwapen en munitie. Het vuurwapen is door de politie min beslag genomen.

Tijdens het onderzoek op de Ootmarsumsestraat is er er een deel van de straat afgesloten geweest voor het verkeer. Tijdens het onderzoek is er o.a. gebruik gemaakt van een speurhond.

De politie roept getuigen op zich te melden bij de politie. Of weet u meer over de toedracht van het incident? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844 of stuur de politie Almelo een privebericht op Facebook.

+