Wierden- Op zaterdag 30 december is er brand ontstaan in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Bedrijvenstraat in Wierden. De gealarmeerde brandweer heeft vrijwel direct opgeschaald naar grote brand. Hierdoor is voorkomen dat de brand zich heeft uitgebreid naar naastliggende bedrijven in hetzelfde complex. Bij de brand is veel rookschade ontstaan. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Rond 21.30 uur kreeg de brandweer een melding van rookontwikkeling uit een bedrijfsverzamelgebouw aan de Bedrijvenstraat in Wierden. Bij een van de vijf bedrijven in het complex woedde brand. Hierop is direct opgeschaald naar grote brand. Door de inzet van de brandweer is de brand niet overgeslagen naar de aangrenzende bedrijven.

Met behulp van drie tankautospuiten en een hoogwerker is de brand bestreden. In het pand waar de brand heeft gewoed is veel schade ontstaan. Rond 22.30 uur is het sein brand meester gegeven. Vier andere bedrijven hebben door de brand rookschade opgelopen. De brandweer verwacht na verschijnen van dit bericht nog enige tijd bezig te zijn met het rookvrij maken van alle bedrijven. In totaal zijn ongeveer 30 brandweermensen uit Wierden, Rijssen, Nijverdal en Vriezenveen ingezet om de brand te bestrijden.

Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Over de oorzaak van het ontstaan van de brand is niets bekend. De politie heeft na de bestrijding van de brand het bedrijfspand waar de brand is ontstaan afgesloten voor verder onderzoek.