Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/f/emgfotografie.nl/httpd.www/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/general.php on line 1275 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/2/c/f/emgfotografie.nl/httpd.www/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/general.php on line 1275

Over mij

Ik ben Emiel Geerding en ik ben werkzaam vanuit Vriezenveen en Dedemsvaart. Fotografie is een passie waarvan ik mijn werk heb weten te maken, dagelijks ben ik er mee bezig. Zowel voor mijn eigen onderneming als mijn werkgever.

De passie voor fotografie begon in 2009, nadat ik in het bezit kwam van een compact camera. In die periode was ik ‘groot fan’ van de brandweer en was ik op mijn fiets overal te vinden waar de grote rode wagen ook aanwezig was. Dit kwam door het ‘brandweer virus’ wat aanwezig was in huis.

Tijdens een grote brand in 2009 begon ik echt een passie te ontwikkelen voor de fotografie. In de jaren er na verdween de compact camera en kwam er een spiegelreflex toestel voor in de plaats.

Tijdens de middelbare school zette de passie voor de fotografie door. Bij deze school kreeg ik de kans om tijdens schooltijden foto’s te maken in het foto- en videoteam. In deze periode ben ik mezelf gaan ontwikkelen en heb ik de passie voor het nieuwsfotografie weten om te zetten naar meer dan een passie.

Aan het begin van 2013 kwam ik voor de keus te staan wat ik moest gaan doen naar mijn middelbare school periode. Tijdens informatie bijeenkomsten en gesprekken met de school bleef de fotografie kant het meeste aan mij knagen, ondanks de weinige werkgelegenheid. Ondanks dit besloot ik toch te kiezen voor de fotografie opleiding waar ik medio september 2013 startte.

Tijdens de opleiding richtte ik me voornamelijk op de journalistieke kant van de fotografie. Naast school was er een ding waar ik veel mee bezig was en dat het nieuws. Meerdere keren per week was ik op pad om foto’s te maken van nieuwswaardigheden. In de periode van de middelbare school en de opleiding kreeg ik de kans om steeds meer bekendheid op te bouwen bij de lokale en regionale media. Hierdoor schreef ik me in 2015 in bij de Kamer Van Koophandel, om op deze manier verder te groeien. Ook dat werd opgemerkt door een partij die me het aanbod deed om ook voor landelijke media beelden te gaan maken van calamiteiten en nieuws. Doordat ik in het bezit was van een rijbewijs kon ik voor hun een groot gebied dekken. Door het grote aantallen nieuws wat ik in beeld bracht kwam ik in 2017 in aanmerking voor een politieperskaart. Door deze kaart kan ik mijn werkzaamheden tijdens calamiteiten nog beter uitvoeren.

Tijdens mijn opleiding tot fotograaf heb ik erg veel ervaring opgedaan door diverse praktijk opdrachten die ik via school kreeg. Ook kreeg ik tijdens mijn opleiding al diverse bruiloft aanvragen en aanvragen voor diverse andere fotoshoots.

Na een 4 jarige opleiding die ik in de zomer van 2017 succesvol heb afgerond ben ik me meer gaan richten op andere werkzaamheden dan nieuws- en calamiteitenfotografie. Hierdoor kwam er in oktober 2017 een gloednieuwe website online, waardoor ik mij breder kan aanbieden als fotograaf. Dit sloeg al snel aan, en hierdoor kon ik mijn eigen onderneming verder opbouwen.

Naast mijn werkzaamheden als fotograaf ben ik ook werkzaam bij een fotospeciaalzaak in de regio.

error: De inhoud is beschermd, beelden opvragen? Neem contact op.