Bornerbroek- Op vrijdag 26 mei rond 10.00 uur werd de alarmcentrale brandweer gebeld dat een rookpluim te zien was vanaf de autosnelweg A1 nabij Bornerbroek. Daarop heeft de brandweer een eenheid gealarmeerd. Bij aankomst bleek een stuk bosgebied in brand te staan, dat voornamelijk bestaat uit hoog gras en bodembeplanting. De brandweer heeft, om voldoende materieel en personeel beschikbaar te hebben, gelijk opgeschaald.

Door snel ingrijpen van de eerste eenheden was de brand binnen twee uur onder controle. In totaal is ongeveer 2 hectare bosgebied afgebrand. Nabijgelegen camping hoefde niet ontruimd te worden. Voor korte tijd was sprake van snelheidsbeperking op autosnelweg A1. Dit in verband met de lichte rook die meegevoerd werd door de wind.

Met water dat uit de recreatievijver van ’t Grasbroek is gehaald, zijn de eenheden met brandweerslagen het veld in gegaan om de vlammen te doven. Omdat het vuur in de grond is gaan zitten, is Handcrew Overijssel is ter plaatse om de laatste hotspots te blussen. Dit doen zij door in kleine groepen te voet het veld in te gaan met speciale gereedschappen en rugzakken met water. De handcrew is enkele uren ingezet om de hotspots te kunnen blussen.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, wel is veel flora en fauna verloren gegaan. De oorzaak van de brand is niet bekend. Bij het bestrijden van de brand zijn ongeveer 60 brandweermensen uit diverse kazernes ingezet.