Geesteren- Een woonboerderij in Geesteren is vannacht door brand verwoest. De vermoedelijke oorzaak is broei in het stro, dat in de schuur lag opgeslagen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Op zondag 11 juni werd de brandweer rond 02.30 uur gealarmeerd voor een brand in een woning aan de Vinckenweg in Geesteren. Bij aankomst van de brandweer stond de schuur van de woonboerderij al volledig in brand en was het dak van de schuur al deels ingestort. Ook het woongedeelte van de boerderij stond al in brand en was niet meer te redden. De brandweer heeft ingezet om overslag naar de naastgelegen panden te voorkomen.

De bewoonster van de woonboerderij was ten tijde van het uitbreken van de brand in huis, maar heeft zichzelf in veiligheid kunnen brengen. Omdat in een naastgelegen stal koolmonoxide gemeten werd, zijn de daar aanwezige paarden uit de stal gehaald.

De brandweer heeft gelijk groot opgeschaald. De brand is door personeel van drie blusvoertuigen en een hoogwerker bestreden. Ook is gebruik gemaakt van diverse waterwagens. Na anderhalf uur kon het sein brand meester gegeven worden. Omdat er in de schuur stro ligt opgeslagen, verwachten we nog enkele uren bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

Bij de brand kwam rook vrij, die richting Langeveen trok. Hier zijn door de brandweer meetploegen naar toe gestuurd. Zij hebben geen verhoogde concentratie gevaarlijke stoffen gemeten.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van de brand is vermoedelijk broei in het stro in de schuur.