Den Ham – De hulpdiensten zijn maandagochtend rond 1 uur uitgerukt voor een autobrand aan de Magelerweg in Den Ham. Een geparkeerde bedrijfsbus had daar door een nog onbekende oorzaak vlam gevat. Enkele dagen geleden, in de nacht van woensdag op donderdag, stonden er ook al twee voertuigen in de brand. Dit praktisch om de hoek van de brand afgelopen nacht. De politie heeft de bedrijfsbus in beslag genomen voor technisch onderzoek, omdat er een vermoeden bestaat dat de brand mogelijk is aangestoken. Daarom start de politie een onderzoek naar de oorzaak van de brand. De bus is zwaar beschadigd geraakt.

Update – 04-06-2018: De politie heeft bekend gemaakt dat er geen verband is tussen de beide autobranden in Den Ham. Bij de eerste brand die woedde aan De Gaffel is er geen sprake van brandstichting. De oorzaak van de brand in de bedrijfsbus aan de Magelerweg word nog onderzocht.

Update – 11-06-2018: De politie heeft twee jongeren (19 en 21 jaar) uit Den Ham aangehouden. De twee worden verdacht van meerdere autobranden in Den Ham.

De politie kwam de twee op het spoor door een tip. Het tweetal wordt verdacht van drie autobranden in Den Ham.

Het gaat om een 19-jarige jongen en een 21-jarige vrouw. Mogelijk zijn zij ook betrokken geweest bij vernielingen in Den Ham en Vroomshoop. Ook hier is de politie een onderzoek naar gestart. De jongeren zijn ingesloten voor nader verhoor.

Mensen die iets gezien hebben van de vernielingen of de branden worden opgeroepen zich te melden via 0900 8844.