Almelo – Dinsdag 21 november doen Politie en het Openbaar Ministerie samen met specialisten van het NFI, de Landelijke Eenheid en de afdeling Verkeersongevallenanalyse nader onderzoek op de Berlagelaan in Almelo in verband met een dodelijk verkeersongeval van begin dit jaar.

Doel van dit onderzoek is o.a. het vaststellen van de snelheid van de automobilist ten tijde van de aanrijding. Er zijn beelden van deze aanrijding en middels diverse technieken zal getracht worden om de snelheid van de automobilist te achterhalen. Daarvoor zullen er die dag diverse testritten plaatsvinden en 3D scans gemaakt worden. Deze data zal dan door diverse specialisten worden geanalyseerd en toegevoegd worden aan het dossier. De Gemeente Almelo zal verkeersmaatregelen nemen en ook zullen diverse agenten het verkeer in goede banen leiden. Het onderzoek zal plaatsvinden tussen circa 10.30 en 15.00 uur. Een deel van de Berlagelaan/Windmolenbroeksweg zal tussen genoemde tijden afgesloten zijn.

De politie vraagt mensen om op gepaste afstand te blijven en zoveel mogelijk rekening te houden met de plaatselijke omstandigheden die dag.

Buurtbewoners zijn geïnformeerd over dit onderzoek en ook zijn alle direct betrokkenen van deze aanrijding op de hoogte van dit onderzoek.