Almelo – Een grote brand in een schuur aan de Geraniumstraat in Almelo heeft een grote schuur achter een woning in de as gelegd. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Er zijn geen personen gewond geraakt. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

Op zaterdag 23 juni werd de brandweer rond 5.00 uur gealarmeerd voor een brand in een schuur aan de Geraniumstraat in Almelo. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een forse uitslaande brand. De schuur van ongeveer 15×50 meter stond achter in een diepe tuin. Vanwege de grote afstanden en dichte bebouwing heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand.

Vanwege de omvang van de schuur en mede omdat de schuur moeilijk te bereiken was is door drie blusvoertuigen vanuit meerdere zijden en straten de brand bestreden. De schuur is door de brand volledig verwoest. Bij de brand is veel rook vrijgekomen. De brandweer heeft geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven. Ook zijn metingen verricht in de rook waaruit bleek dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De rook trok richting wijk de Riet. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Naar verwachting is de brandweer nog tot in de loop van de ochtend bezig om de brand te blussen. In totaal zijn ongeveer 25 brandweermensen uit Almelo, Vriezenveen en Borne ingezet om de brand te bestrijden.

Update – 23-06-2018: De politie heeft in de loop van de dag bekend gemaakt naar aanleiding van de brand twee personen zijn aangehouden. De politie kon nog niks zeggen over de reden van de aanhoudingen. De politie zal samen met de brandweer een onderzoek starten naar de oorzaak van de brand. De politie sluit brandstichting niet uit als mogelijke oorzaak.