Almelo- Dinsdag 19 december omstreeks 22.10 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising van Rechteren Limpurgsingel/Hofstraat in Almelo.

Een 27-jarige fietser uit Almelo en een 67-jarige automobilist eveneens uit Almelo waren hierbij betrokken. De aanrijding is vermoedelijk ontstaan toen de fietser wilde oversteken en hierbij het rode verkeerslicht negeerde. Dit werd door een getuige gezien. De automobilist kon niet meer tijdig remmen en een aanrijding was het gevolg.

De fietser raakte hierbij gewond aan zijn hoofd maar wilde geen medische assistentie hebben. Ook wilde de fietser niet meewerken aan een blaastest en wilde hij weglopen bij de aanrijding zonder dat alles afgehandeld was. Daarop werd besloten om de 27-jarige man aan te houden voor het rijden onder invloed en zijn betrokkenheid bij deze aanrijding. Ook was het niet verantwoord dat de man op eigen gelegenheid zijn weg zou vervolgen. Op het bureau werd een blaastest afgenomen. Daarbij blies hij 1110 UG/L. (circa 2,5 !! promille) De politie maakt een proces verbaal op van deze aanrijding. De 27-jarige man is na de ademanalyse overgedragen aan zijn eigen zorgkader.

Bron tekst: Politie Almelo