Twente- Het hoogtepunt van de eerste herfststorm heeft Overijssel gepasseerd. De brandweer heeft op verschillende plekken vandaag moeten uitrukken om hulp te verlenen. Een klein overzicht van de vele incidenten. .

Vroomshoop- Vanmorgen omstreeks half negen kreeg de brandweer van Vroomshoop een melding van een stormschade aan De Bunte in Vroomshoop. Aldaar bleek een verrotte boom de eerste windstoten van de dag niet te hebben doorstaan. De brandweer heeft de weg vrijgemaakt, gemeente werkers hebben de resten van de boom afgevoerd.

 

Wierden- Rond tien voor half elf kreeg de brandweer van Wierden een melding van een stormschade op een schoolplein aan de Marjoleinlaan in Wierden. Voor de pauze van de kinderen was er een grote tak uit de boom geknapt. Hierdoor ontstond er gevaar voor de kinderen. De brandweer heeft de tak verwijderd, en uiteindelijk besloten de gehele boom te laten verwijderen vanwege een onveilige situatie.

 

Vriezenveen- Rond kwart voor twaalf kreeg de Vriezenveense brandweer een melding van een buitenbrand op de begraafplaats aan de Koningsweg in Vriezenveen. Tijdens het onkruidbranden had een grote conifeer vlam gevat. De medewerkers van het groenbedrijf kregen de brand zelf niet onder controle. De brandweer had de brand al snel geblust. De conifeer kan als verloren worden beschouwd.

 

Almelo- Omstreeks kwart over twaalf werd de brandweer van Almelo verzocht om naar de Wierdensestraat in Almelo te gaan. Daar zou een grote tak uit een boom op een geparkeerde auto zijn gevallen. Een automobiliste die in haar auto de oprit wilde verlaten, kon net voorkomen dat ook haar auto werd geraakt door de tak.

 

Vroomshoop- De Vroomshoopse brandweer werd om kwart voor twaalf opnieuw gealarmeerd voor een stormschade aan de Vierzonenweg in Vroomshoop. Daar bleek een grote boom ten prooi te zijn gevallen aan de harde wind. De boom blokkeerde de straat, maar ook een deel van het kanaal. Om de boom weg te kunnen krijgen moest de kracht van het blusvoertuig worden gebruikt, dit om de boom boven het kanaal weg te slepen.  Tijdens het verwijderen van de boom van de straat was een bandenbedrijf druk bezig met het vervangen van een van de banden van het blusvoertuig. Tijdens het aanrijden naar het incident was er in een van de banden een groot stuk metaal gekomen.

 

Den Ham- Omstreeks kwart voor twee werd de brandweer uit Den Ham gealarmeerd voor een stormschade aan de Beerzerhaar in Beerzerveld. Daar bleek een boom tegen een andere boom te zijn gevallen door de harde wind. Omdat hier een gevaarlijke situatie ontstond heeft de brandweer beide bomen moeten verwijderen. Door deze inzet was de Beerzerhaar enige tijd afgesloten voor het verkeer.

 

Daarlerveen- Rond de klok van half vier werd er opnieuw een verzoek gedaan op de Vroomshoopse brandweer. In een parkje aan de Kievitsweg in Daarlerveen was een boom omgewaaid. Omdat de boom gevaar veroorzaakte voor spellende kinderen werd de boom in stukken gezaagd en kon de brandweer al vrij snel retour.