VrNieuwe kazerne Vroomshoopoomshoop- Vanaf vandaag rukt de Vroomshoopse brandweer weer uit vanaf de kazerne aan het plantsoen. De kazerne die nog meer net is opgeleverd is door de vrijwilligers zaterdag 27 juni geheel ingericht en gereed gemaakt voor gebruik. De tijdelijke kazerne aan de Sluiskil hoeft daardoor niet meer te worden gebruikt.

De verhuizing begon zaterdag rond negen uur, de brandweerlieden hebben alle ruimtes in de tijdelijke kazerne leeggehaald. Waarna alles met de ‘verhuiswagen’ kon worden vervoerd naar de nieuwe kazerne. De nieuwe kazerne was hoog nodig, de oude kazerne voldeed niet meer aan de eisen, en werd door bouwkundige problemen steeds gevaarlijker. De brandweer heeft daardoor aan het einde van 2014 haar intrek genomen in de tijdelijke kazerne.

De nieuwe kazerne beschikt over extra ruimte, door de geheel nieuwe bovenverdieping. ‘Het enige wat is blijven staan is de staalconstructie en een paar buitenmuren’ zei een brandweerman. De brandweerlieden zullen vanaf vandaag uitrukken vanuit de nieuwe post. In Augustus zal de officiële opening plaats vinden, en zal er 29 augustus een open dag plaats vinden.