Almelo- Door een brand in een flatwoning aan de P.C. Boutensstraat in Almelo heeft de flat zoveel schade opgelopen, dat de bewoners niet terug kunnen. De brandweer heeft met behulp van een hoogwerker een bewoner van de bovengelegen flat van het balkon gehaald. Drie mensen zijn ter controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op zaterdag 26 november werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een flat aan de P.C. Boutensstraat in Almelo. Bij aankomst was er sprake een uitslaande brand, die gepaard ging met veel rookontwikkeling. De bewoners van de flat waren niet thuis. De brandweer heeft voor het bestrijden van de brand personeel van twee blusvoertuigen ingezet en had de brand snel onder controle. De brand is beperkt gebleven tot de woonkamer, maar de schade in de flat is enorm. De bewoners kunnen hier niet meer wonen, er wordt vervangende woonruimte voor hen gezocht.

Bij de brand kwam korte tijd veel rook vrij. De brandweer moest met een hoogwerker een bewoner van de bovengelegen flat van het balkon halen. Drie personen hebben veel rook ingeademd en zijn ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Eén van deze personen heeft ook een snijwond aan zijn hand, omdat hij daarmee een ruitje van de woning had ingetikt.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, hier wordt nader onderzoek naar gedaan.

Bron tekst: Brandweer Twente