Almelo – Omstreeks 2.15 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan De Eese in Almelo. De brandweer kreeg bij de melding te horen dat er nog mensen in de woning aanwezig waren en dat het zou gaan om een keukenbrand. Bij aankomst van de brandweer waren alle personen uit de woning. De brandweer wist de brand snel te blussen. De woning heeft forse brandschade opgelopen. De bewoners kunnen voorlopig niet terug naar de woning. De oorzaak van de brand is niet bekend.

De brand is ontdekt door een van de bewoners. Zij heeft de overige vier bewoners wakker gemaakt. Omdat zij door de vele rookontwikkeling niet meer via de trap naar buiten konden vluchten zijn ze gaan bonken op de muren. De buren werden wakker van het geluid en hebben een trap aan de buitenzijde geplaatst. Hierdoor konden de vijf bewoners veilig de woning verlaten.

In de woning waren geen rookmelders aanwezig.
“Dit had heel anders kunnen aflopen”, zegt Dave de Leeuw, officier van Dienst van Brandweer Twente. “Het is een geluk dat de buren het gebonk hoorden en vervolgens zeer adequaat hebben gehandeld door het plaatsen van een ladder”.