Vrijdagmorgen is er een zeer grote brand ontstaan in een bedrijfspand met aangebouwde woning in Almelo. Het pand waarin een grote hoeveelheid textiel lag opgeslagen is met de woning geheel verloren gegaan. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandweer kon helaas niet voorkomen dat een naastgelegen schuurtje verloren ging. Bij de omliggende huizen wist de brandweer de schade te beperken tot rookschade. De oorzaak van de brand is op dit moment niet bekend.

Vrijdagmorgen even voor 10 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een bedrijfspa

nd met woning aan de Bornsestraat te Almelo. In de bedrijfshal van ca 1000 m2 groot bevond zich een opslag van textiel. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand en werd opgeschaald naar grote brand. Even later zeer grote brand. De rook die vrijkwam zorgde voor overlast in de directe omgeving van het pand. De brandweer heeft in de omgeving metingen verricht. Daarbij zijn geen concentraties gevaarlijke stoffen gemeten die een gevaar voor de volksgezondheid opleveren. Wel is omwonenden gevraagd hun ramen en deuren te sluiten en hebben de bewoners tegenover het brandende pand gedurende enige tijd hun huizen moeten verlaten.

De eerste brandweereenheden konden voor de bluswerkzaamheden direct gebruik maken van de nabij aanwezige brandkraan. Voor de overige voertuigen is met behulp van een domp

elpomp en lange slangen water gehaald uit een verderop gelegen beek. Enkele wegen in de omgeving moesten daarvoor worden afgezet. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende woningen. Wel is bij één van die woningen een schuurtje verloren gegaan.

De aanwezige mensen in het pand hebben zichzelf in veiligheid kunnen brengen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Bij de bestrijding van de brand zijn er 5 tankautospuiten, 1 hoogwerker en diverse ondersteunende voertuigen ingezet. Diverse korpsen uit Twente hebben hun bijdrage geleverd aan de bestrijding van de brand. De brandweer is momenteel nog bezig met nablussen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Daarnaar zal door politie en brandweer onderzoek worden verricht.
(bron brandweer Twente)

Klik hier voor de fotoreportage. (22 foto’s, klik op de foto om deze in groot formaat te zien)

Foto’s: Kevin Sand 

Foto’s: Martijn Berkhof (namens EMG Fotografie)