Hoenderloo- Zondag 20 April heeft er een zeer grote brand gewoed op de nationaal park Hoge Veluwe in Hoenderloo. Hierbij is ruim 300 Hectare heide in vlammen opgegaan.

Door de hevige wind kon de brand zicht makkelijk verspreiden door een gedeelte van de Veluwe. Omstreeks twee uur in de middag werd er Assistentie gevraagd aan de Twentse meldkamer, deze heeft de korpsen van Markelo, Nijverdal, Delden en Rijssen gealarmeerd.

Deze korpsen vormden samen een bosbrandbestrijdingspeloton en zijn ingezet om de stoplijn nat te houden, en de brandhaarden te blussen om zo te voorkomen dat de brand zich nog verder zou verspreiden.  

Ook werd er vanuit Den Ham, Nijverdal (Twente) en Dedemsvaart (IJsselland) een gespecialiseerd team  gestuurd. Dit team is opgeleid om met speciale materialen uit een natuurbrandbestrijdingscontainer brandhaarden op moeilijke bereikbare plekken en ondergrondse branden te bestrijden. Met waterrugzakken, vuurzwepen, Pulaski ace (soort bijl) ,McLeod rake (soort hark gecombineerd met schoffel), en aangepaste bats/schop is men het terrein in gegaan om de vuurhaarden beter te kunnen bestrijden.
Omstreeks acht uur was de brand onder controle en kon de Twente en Dedemsvaartse brandweer terug naar de kazerne.