Nijverdal- Op donderdag 19 juni heeft een brand gewoed in een fabriekshal aan de van der Muelenweg in Nijverdal. De brand is ontstaan in twee machines in de fabriekshal en is uitgebreid naar het afzuigsysteem op het dak. Door het snelle optreden van de brandweer was de brand snel onder controle en is deze beperkt gebleven. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en de oorzaak van de brand is nog onbekend.

 

Om 12.20 uur vanmiddag kwam bij Meldkamer Twente de melding binnen van een brand in een fabriekshal in Nijverdal. Bij aankomst van de brandweer stonden twee machines in de fabriekshal van 50 bij 50 meter in brand. De brand wist zich uit te breiden naar het afzuigsysteem op het dak. Door het adequaat optreden van de brandweer is de brand beperkt gebleven en kon deze snel geblust worden. Met behulp van twee hoogwerkers zijn delen van het afzuigsysteem losgemaakt, waardoor de brand bestreden kon worden.

Bij het uitbreken van de brand was de fabriekshal in dienst en heeft de BHV van het bedrijf een eerste bluspoging ondernomen. Bij het inzien dat brand zich ging uitbreiden is het ontruimingsplan in werking gesteld en konden de aanwezige medewerkers op een veilige en snelle manier het pand verlaten.

Bij de brand kwam rook vrij en werd een plasticgeur waargenomen, dit heeft voor enige overlast veroorzaakt. De brandweer heeft metingen verricht en geen verhoogde concentraties waargenomen die een risico vormen voor de omgeving.

Om 14.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. De schade in de fabriekshal en machines zijn beperkt gebleven en kunnen binnenkort weer in gebruik worden genomen.

Brandweer Twente heeft personeel en materieel van de kazernes in Nijverdal, Rijssen en Hellendoorn ingezet bij deze brand. Het gaat hier om ongeveer dertig brandweermensen.

Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan en de oorzaak is nog onbekend.
(Bron tekst: Brandweer Twente)