Almelo– Afgelopen nacht zagen agenten omstreeks 01:15 uur een auto rijden op de Violierstraat. Omdat bij hen bekend was dat de auto vaak bestuurd wordt door een veelpleger zonder rijbewijs, werd besloten de auto een stopteken te geven. De bestuurder voldeed hier echter niet aan. Wat volgde was een wilde achtervolging door de wijk de Riet en het centrum. Hierdoor ontstonden levensgevaarlijke situaties in verband met het vele uitgaanspubliek in de stad. Uiteindelijk verloor de bestuurder de macht over het stuur aan de Deldensestraat en kwam met hoge snelheid tot stilstand tegen een geparkeerde auto.

Ook vier andere auto’s raakten zwaar beschadigd. Ook twee politievoertuigen liepen schade op. De 38-jarige bestuurder zonder vast woon- en verblijfsplaats ging er vervolgens rennend vandoor maar kon uiteindelijk na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. Hierbij werd gebruik gemaakt van pepperspray en een aantal waarschuwingsschoten. Ook de twee inzittenden van het voertuig, een 19-jarige en 21 jarige jongen uit Sibculo en Vroomshoop, zijn aangehouden. Tijdens de fouillering bleken alle drie de verdachten een behoorlijke hoeveelheid drugs bij zich te hebben. Bij de bestuurder is een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden bestaat dat hij de auto onder invloed van drugs bestuurde. Ook bleek hij nog twee maanden gevangenisstraf open te hebben staan. De auto en de aangetroffen drugs werden in beslag genomen.

Tijdens de achtervolging is de bestuurder zoals gezegd met hoge snelheid dwars door het centrum van Almelo (Schuttenstraat) gereden. Het is dan ook echt een wonder dat er geen slachtoffers zijn gevallen, gezien het grote aantal cafébezoekers rond dat tijdstip. De politie is daarom op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de dollemansrit. U kunt zich melden via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000