Wierden- Op woensdag 20:03 uur kreeg de politie Wierden meerdere meldingen dat een personenauto vreemd rijgedrag zou vertonen. Door meerdere politievoertuigen werd uitgekeken naar dit voertuig, tijdens een telefoongesprek met een melder/getuige bleek dat het voertuig frontaal op een tegenligger was gereden.
Ter plaatse, de Nijverdalsestraat te Wierden (N35), bleek dat veroorzaakster, een 29-jarige vrouw uit Hengelo (Ov), vermoedelijk onder invloed was van drugs de aanrijding had veroorzaakt. In het aangereden voertuig zaten een viertal personen, waarvan twee inzittenden met onbekend letsel vervoerd zijn naar het ziekenhuis te Almelo voor verder onderzoek en behandeling.

De veroorzaakster is ook vervoerd met onbekend letsel naar het ziekenhuis voor verder onderzoek en behandeling. In het ziekenhuis is door een GGD-arts bloed afgenomen voor onderzoek. Het rijbewijs gaat ingevorderd worden en er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen haar.
De N35 is korte tijd afgesloten geweest voor een vrije hulpverlening en vastlegging van de situatie.
De politie begreep uit getuigenverklaringen ter plaatse dat er meerdere mensen op de A1 en/of A35 hebben geprobeerd om de vrouw tot stoppen te brengen, maar dat dit niet helaas niet gelukt was. Wij willen graag met hen in contact komen en zij kunnen de politie bellen tijdens kantooruren op 0900-8844.

Bron tekst: Politie Wierden