Sibculo- Een 66-jarige vrouw uit Almelo is zondag 13 december overleden na een aanrijding op de Kloosterstraat. Bij het ongeluk waren drie auto’s betrokken en er raakten meerdere mensen gewond. De bestuurder van één van de auto’s is aangehouden.

Een 52-jarige man uit Hardenberg reed over de Kloosterstraat in de richting van Kloosterhaar. In een (flauwe) bocht kwam de auto op de verkeerde weghelft terecht. Daar reed een auto met daarin de 66-jarige vrouw (bestuurster) en een 77-jarige man uit Almelo. De voertuigen raakten elkaar frontaal. De bestuurder van een auto die achter het stel uit Almelo reed probeerde uit te wijken en kwam in een sloot terecht.

De vrouw uit Almelo is ter plaatse overleden. Haar passagier is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is op dit moment onbekend. De verdachte, een 62-jarige man uit Hardenberg, en zijn twee passagiers, een 52-jarige vrouw en een 16-jarig meisje uit Hardenberg, zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Daarnaast is een 43-jarige vrouw uit Sibculo, uit de auto die achter het stel uit Almelo reed, gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Het team verkeers ongevallen analyse doet onderzoek naar de toedracht. De politie heeft zondagavond de 62-jarige man uit Hardenberg aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop.