Almelo- Twee (nog) onbekende mannen hebben dinsdagavond 11 oktober een 70-jarige man overvallen in een woning aan de Haere. De twee gingen er vandoor met een geldbedrag. De politie onderzoekt de overval en wil graag spreken met getuigen.

Tussen 20.45 uur en 21.00 uur belde een man bij de woning aan met een bestelling. Op het moment dat de bewoner open deed kwam er een gemaskerd persoon tevoorschijn. Hij bedreigde de bewoner met een vuurwapen of iets wat er op leek. De twee personen gingen de woning binnen en eisten geld. Ze gingen er vandoor met een onbekend geldbedrag. De bewoner is tijdens de overval mishandeld en raakte lichtgewond.

De politie is meteen na de melding een onderzoek gestart. Ze hebben in de omgeving gezocht naar de twee personen. Daarnaast zijn er sporen veiliggesteld en is er een buurtonderzoek gedaan. Mogelijk hebben voorbijgangers iets verdachts gezien.

Er is een signalement bekend van de daders. Het gaat om twee jongemannen met een licht getinte huidskleur, kort haar en een gladgeschoren gezicht. Eén van hen droeg een zwarte jas en een donker petje. Was u rond 20.45 uur of 21.00 uur in de buurt van de Haere en hebt u iets gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via 0800-7000 of