Vroomshoop- Op vrijdag 10 april legden Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente en Cornelis Visser, burgemeester van Twenterand, om 15.30 uur de eerste steen in de verbouwde brandweerkazerne aan het Plantsoen 8 in Vroomshoop. Aan het begin van dit jaar stond er aan het Plantsoen 8 alleen nog een staalconstructie, de laatste resten van wat ooit een brandweerkazerne was. De staat van het gebouw was dermate slecht (verzakking) dat het niet meer voldeed aan de eisen voor een goede brandweerkazerne. Besloten werd om niet nieuw te gaan bouwen, maar het pand volledig te renoveren. De brandweer kreeg tijdelijk onderdak aan de Sluiskil 2 in Vroomshoop.

Functioneel gebouw

Bouw- en Aannemingsbedrijf Webbink uit Vriezenveen heeft de verbouwde kazerne zo weten in te delen dat de ruimtes maximaal benut worden, flexibel en praktisch. Zo is er aan de achterzijde een stuk van het gebouw afgehaald om ruimte te creëren voor een oefenplaats buiten. Hiermee wordt het gebouw niet kleiner, want deze ruimte is verplaatst naar een extra verdieping op de kazerne. Het gebouw krijgt een moderne uitstraling en wordt een kazerne van deze tijd. “Onze 16 vrijwillige brandweermensen zijn blij met deze nieuwe, volwaardige brandweerkazerne en kunnen niet wachten tot de oplevering”, aldus Jan Bosch kazernecoördinator.

Eerste steen

Op vrijdag 10 april werd om 15.30 uur de eerste steen gelegd door de brandweercommandant Stephan Wevers en burgemeester Cornelis Visser. Deze middag werd ook het hoogste punt van de bouw gevierd. Naar verwachting wordt de kazerne begin juni opgeleverd. De kazerne zal vervolgens 28 Augustus officieel in gebruik worden genomen.