Almelo – Op woensdag 1 maart heeft een grote brand gewoed in een café aan de Kerkstraat in Almelo. De brandweer wist door inzet van veel personeel en materieel overslag naar naastgelegen panden te voorkomen. De eerste verdieping van het pand is door de brand verwoest. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Omstreeks 2.30 uur kreeg de brandweer melding van een brand in een café aan de Kerkstraat in Almelo. Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand aan op de eerste verdieping van het pand. Om uitbreiding te voorkomen naar de zolder en naastgelegen panden schaalde de brandweer snel op naar grote brand. Door zowel de brand van binnenuit te bestrijden wist de brandweer uitbreiding te voorkomen. Anderhalf uur na het uitbreken van de brand werd het sein brand meester gegeven.

Ten tijde van de brand waren en geen personen in het pand aanwezig. De schade aan het pand is aanzienlijk. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.