Vriezenveen- Vrijdag 1 maart om 10.21 uur werd Brandweer Twente gealarmeerd voor een brand in een bedrijfspand aan de Verzetstraat in Vriezenveen. Bij aankomst was er al sprake van een grote uitslaande brand. De rookpluim was vanuit de wijde omgeving zichtbaar. Al gauw werd duidelijk dat het pand niet meer te redden was.  De brandweer heeft voorkomen dat de brand is overgeslagen naar de naastgelegen panden. Het uitgebrande gebouw van ongeveer 40 x 15 meter werd gebruikt als opslag voor een outlet webwinkel en stond vol met trampolines, bubbelbaden en speelgoed e.d. Het pand is volledig uitgebrand. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van de brand is niet bekend.
De brandweer heeft metingen verricht, maar er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen in de rook waargenomen. De rook trok langs een woonwijk richting agrarisch gebied.

Asbest
Uit nader onderzoek door de brandweer bleek dat zich in het dak van het pand mogelijk asbest bevond. In de omgeving van de brand werd asbestverdacht materiaal aangetroffen. Daarop is uit voorzorg de omgeving rondom de brand afgezet. Het asbestverdachte materiaal is in een laboratorium onderzocht en daar is vastgesteld dat het inderdaad asbest betrof. Het asbest heeft zich in de directe omgeving verspreid. Dit gebied is afgesloten. In het gebied liggen een aantal woningen, de bewoners zijn geïnformeerd. Ook op de Aadorpweg is asbest aangetroffen. Deze weg blijft tijdelijk afgesloten. Een gespecialiseerd bedrijf moet het gebied schoonmaken. De omwonenden zijn over het incident geïnformeerd. De gemeente Twenterand zorgt voor verdere informatievoorziening.

De brandweer is nog bezig met nabluswerkzaamheden en krijgt hierbij hulp van een kraan die delen van het pand gaat slopen. Zo kan de brandweer de vuurhaard beter bereiken en de brand blussen. Hierbij kan nog steeds rook vrijkomen.

De brandweer heeft ongeveer 40 brandweermensen ingezet om de brand te bestrijden. Diverse kazernes in de omgeving van Vriezenveen hebben hierbij bijstand verleend.

klik hier of op de foto voor de fotoreportage. (40 foto’s / bron tekst: Brandweer Twente)